Blesruitermenners actief op eerste onderlinge wedstrijd

Na de outdoor wedstrijd van begin juni stond, vorige week zondag,  de gezamenlijke onderlinge wedstrijd  op het programma.

De ruiters(tjes) verreden hun wedstrijd op ons verenigingsterrein en de menners op het bekende  landje langs de Veenpoldersweg.

Vanwege de Corona regels waren lange tijd de activiteiten van de Blesruiters minimaal en viel er op ons terrein weinig te beleven en ervaar je  dat “de ziel” een beetje uit de vereniging is, onze kantine,  de gezamenlijke activiteiten  en de contacten ook met “de aanhang” is het hart van onze vereniging.

Blij waren we dan ook dat er weer veel mocht, helaas is op het moment dat ik dit stukje schrijf de verwachting dat de versoepelingen voor een deel weer worden terug gedraaid.

Maar dan de wedstrijd van de menners, het landje lag er prima bij, het weer was goed dus alle ingrediënten  voor een sportieve en leuke wedstrijd.

Er werden twee onderdelen verreden als eerste een dressuur proef met aansluitend de vaardigheid (kegelparcours) deze mocht tweemaal gereden worden en bij een foutloze rit binnen de vastgestelde tijd aansluitend een barrage.

Een aantal nieuwe menleden hebben zich aangemeld ,dat is goed nieuws en deze lieten zich gelijk goed gelden ,zo eiste het “nieuwe” menlid  Purdy van der Salm ( foto) gelijk de eerste plaats op in de B dressuur, met haar nog jonge  maar goed bewegende Pony  King.

Bij de paarden was dat Lotte Dietz met haar paard Gold.

Voor de Vaardigheid had de mencommissie een uitdagend parcours uitgezet met een aantal korte wendingen deze zorgde voor de nodige afgereden ballen en dat betekende strafseconden.

De “oude rotten” lieten hier zien meer ervaring te hebben zowel ondergetekende als Kitty Smits-Roeling  en Lindsay landman eiste de eerste plaatsen op bij de res. Pony’s, Paarden en tweespan Pony’s.

Bij Kitty was het echter wel spannend bij één van de poorten raakte zij de kegel en was het “blijft ie wel of niet” liggen (foto), gelukkig rolde de bal weer keurig terug op de kegel.

Jammer dat we nog geen gezamenlijke prijsuitreiking konden houden want dat geeft juist een spannend en gezellig slot aan de wedstrijd, maar volgende keer hopelijk beter.

Voor de volledige uitslag, kijk op www.blesruiters.nl

 

Ab

 

Reageer op social media