Instructie

Claire Verheijen, voorheen Claire Dominicus

Op 4 jarige leeftijd kwam ik voor het eerst in contact met paarden door dat wij met een huifkar met vakantie gingen. Daar werd mijn liefde voor paarden geboren en op mijn 7e jaar was ik eindelijk oud genoeg om op paardrijles te mogen.

Ik geef nu 40 jaar les en ben ORUN  instructeur niveau 4. Dat betekent dat ik bevoegd ben les te geven voor de basissport tot en met ZZ licht. In praktijk geef ik les tot en met Prix st George. Ik geef nu 15 jaar les bij de Blesruiters

In het verleden heb ik ook in de subtop bij de IJslanders gereden. En in de loop van de jaren ben ik eigenlijk gespecialiseerd geraakt in verschillende rassen. Ik geef uiteenlopende paarden les; Gangenpaarden zoals Rocky Mountains, IJslanders, Tinkers, Barokke paarden en ook “gewone” dressuurpaarden.

Mijn eigen paarden zijn altijd Trakehners geweest. Dit zijn paarden met veel bloed, waardoor ze sensibel en voorwaarts zijn. Daar houd ik van. Ik heb in de subtop gereden en op dit moment heb ik weer een jong paard. Hij kwam als 3 jarige uit de opfok bij mij en ik heb hem net zadelmak gemaakt. Het is inmiddels mijn 17e paard.

Ik ben M jury en volg regelmatig allerlei bijscholingen

Ik heb 2 cursussen gedaan bij het Adelinde Trainingscentrum Ruiterfitheid, Mentale training bij Rico Schuijers en inmiddels level 2  Ruitervoorkeuren. Dit is een opleiding over houding, zit en inwerking. Momenteel volg ik bijscholingen over probleempaarden en grondwerk bij Featherlight en dit jaar zal ik ook level 3 van Ruitervoorkeuren gaan doen.

Ik heb een website waar je meer kunt zien over mijn aanpak en een Youtube kanaal waar ik 2 keer per maand instructiefilmpjes post over mijn werk. Van het zadelmak maken tot het oplossen van problemen. Ik heb een aparte playlist voor IJslanders.

Ik vind de afwisseling van de groepen die ik les geef bij de Blesruiters erg leuk en hoop nog lang dit te mogen doen.

Groet Claire Verheijen

www.equuslibrium.nl

https://www.youtube.com/channel/UCbq_HMH_Oa-HYzqhME8993g

 


Hoi!

Mijn naam is Stephanie Janson, 22 jaar en woon in Stompwijk.

Ik geef op zaterdag ochtend de lessen bij de Blesruiters.

Ik heb onder andere de opleiding bedrijfsleider paardensport en -houderij gedaan. Ik ben een echte allrounder als het om paarden gaat. Dressuur, springen, mennen, beleren van jonge paarden etc. ik doe het allemaal.

Van kleins af aan rij ik bij de Blesruiters. Ik heb hier leren paardrijden en ben nu lid bij de menners.

In het dagelijks leven werk ik fulltime in de kinderopvang en hou ik me bezig met onze pensionstal.

 

Naast mijn eigen paarden geef ik les aan kinderen. Het belangrijkste tijdens mijn lessen vind ik dat de kinderen plezier hebben, maar ook dat ze bewust worden in wat wij nou eigenlijk doen tijdens het paardrijden. Het verbeteren van de combinatie komt wanneer het kind en paard hier aan toe zijn, hier werken we samen naar toe. Ieder op zijn eigen niveau en tempo.


Mijn naam is Gijsbert Lagerberg

Gediplomeerd instructeur op alle niveaus dressuur en springen/ eventing tot het Z niveau.

Tevens fokker van dressuurpaarden die wij zelf opleiden tot minimaal Z2 waarna verkoop volgt.

Al vele jaren geef ik les bij de Blesruiters en doe dat met veel plezier.

Dit komt mede door de zeer gemotiveerde Amazones van de vereniging. Graag zie ik jullie in mijn les verschijnen om aan verbeter punten te werken.

Hartelijke Groet,

Gijsbert Lagerberg.