Warm weekje voor de Blesruitermenners bij de Drentse vierdaagse

Direct op maandag na de wedstrijd in het Wilsveen togen een 7 tal blesruitermenners richting het Drentse Zorgvliet om deel te nemen aan de paarden vierdaagse. Het was dit jaar al weer voor de 10e keer dat Blesruitermenners deelnemen.

Hun verblijf is Hotel/Restaurant “Villa Nova” een uitstekende locatie voor “Mens en Dier”

De meeste deelnemers boeken direct na de vierdaagse weer voor het volgend jaar zodat het nu meer een reünie is geworden en dat maakt “Zorgvliet” juist zo bijzonder , de gezelligheid en dat de paden door de vele deelnemer (ruim 200) niet altijd in topconditie zijn neem men maar voor “lief”.

Hoewel ik al een aantal jaren ben ”afgehaakt” trekt het toch altijd weer dus toch maar voor een dagje naar Drenthe .Vrijdag in alle vroegte vertrokken kon ik ruim op tijd aanschuiven voor het ontbijt.

Om 11.00 uur stond het vertrek gepland maar het is niet anders dan in Stomwijk er komt altijd een Stompwijkskwartiertje bij.

Het was aanzienlijk hebbelijker weer dan de dagen er voor toen het voor de paarden wel erg warm was het had s ’nachts ook nog even pittig geregend en dat was ook te merken we doken de ene na de andere “waterpartij” in.

Na een eigen tussenstop, was er op 16 km de goed georganiseerde en verzorgde centrale stop en daar kom je uiteraard ook weer vele bekende gezichten tegen.

Na 23 km kwamen we weer op de startlokatie aan en zat voor mij de dagrit en voor de andere de vierdaagse er op.

Na de paarden verzorgt te hebben is er dan altijd het moment om bij te praten in of bij de stal en op de gezellige dag te “proosten”, het werd nog laat die avond.

Het enthousiasme waarmee van “jan en alleman” afscheid werd genomen geeft een garantie dat Villa Nova volgend jaar weer op een “volle bak” kan rekenen.

Ab Spaan

img_0062
%d bloggers liken dit: