Sportieve outdoor wedstrijd bij de familie Turkenburg

Na een actief pinksterweekend moesten de blesruitermenners afgelopen zondag weer “aan de Bak” tijdens hun onderlinge outdoorwedstrijd op het land van Piet en Martin Turkenburg aan de stompwijkseweg.

De mencommissie had een uitdagend en pittig parcours op papier gezet.

Met vereende krachten werd dit zaterdagmorgen, na een “bakkie leut” in de hooiberg, opgebouwd.

In het parcours waren maar liefst vier hindernissen opgenomen en dan is het zaak deze goed te verkennen en dat is niet voor iedereen even makkelijk, er moest dus vaak meerdere keren verkend worden.

Toch waren de hindernis dusdanig samengesteld dat deze voor iedereen goed te rijden waren en er voldoende keus was een alternatieve route te kiezen.

Zondag morgen om halftien startte onder een stralend zonnetje Coby van Bohemen als de eerste van de 22 deelnemers.

Zoals al gezegd het was een pittig parcours en duurde de rondgang ook wat langer dan gepland daardoor liep het qua tijd dus al snel uit, maar het woord stress komt bij menners niet in hun woordenboek voor.

Dus bleef het reuze gezellig, mede door de “noodkantine” die zorgde voor een verkoelend drankje.

Er mocht twee keer gestart worden ,velen gebruikte de eerste omloop als een “verkennings ronde”, om bij de volgende rondgang het gas er op te zetten want de tijd, met aftrek van eventuele strafseconden door fouten, bepaalde de einduitslag .

Bij de pony’s enkelspan, de grootste groep, was het een spannende strijd om de hoogste eer die uiteindelijk gewonnen werd door Leonie v.d. Berg.

Bij de tweespan pony’s ging de winst naar Ger Kappetijn die steeds vaker de onverslaanbaar geachte Jos Stuifzand dwars zit. Maar Jos en natuurlijk Annet zijn pas Opa en Oma geworden, misschien is de aandacht wat verlegd.  In ieder geval Jos en Annet van harte gefeliciteerd.

Bij de Paarden wist Kitty Smits-Roeling als aller hoogste te eindigen.

Na de sportieve en plezierig verlopen wedstrijd werd alles weer gezamenlijk opgeruimd en het perfect berijdbare land weer in zijn oorspronkelijk staat aan de Fam Turkenburg opgeleverd.

Piet en Martin bedankt voor het gebruik van het land en de natuurlijk ook alle vrijwilligers met als “nieuwelingen” uit het Wilsveen, Danielle en Dirk-Jan. Ook onze secetaris Wendy heeft voor het eerst bij een hindernis gezeten met haar man. 

Voor de volledige uitslag klik hier

Ab Spaan

%d bloggers liken dit: