Sportieve en sfeervolle menwedstrijd van de Blesruiters in het Wilsveen

Het is alweer een week geleden dat de wedstrijd werd verreden door alle drukte ,opbouw, wedstrijd, afbreken en natuurlijk even “nagenieten” op de wedstrijddag is er van een verslag niets gekomen ,maar bij deze.

Zaterdag rond 9.00 uur verzamelde een 15 tal “Bouwers” zich voor de koffie, de meeste materialen en attributen lagen al “ter plekke” dus kon er direct na de koffie met de daadwerkelijk opbouw worden gestart en dat verliep vlotjes want om 12.00 uur was alles “gepiept” t.w. Dressuurring, vaardigheid (kegeltjes) en 6 hindernissen en konden ze genieten van een eenvoudige maar voedzame lunch.

De weersverwachting voor de afgelopen week waren tropisch gelukkig viel het op de wedstrijddag (zondag 11 sept,) mee en was het eigenlijk prima menweer. Rond 9.00 uur verzamelde zich zo’n 20 vrijwilligers, waaronder een groot aantal “nieuwelingen” en daar waren we bijzonder blij mee, na een korte instructie nam ieder zijn plaats in en kon de wedstrijd van start.

Eerst een dressuurproef rijden daarna de vaardigheid die ruim van opzet was maar waarin toch een verraderlijke, technische poort, was opgenomen. Daarna de hindernissen die beoordeeld werden op de juiste volgorde van het rijden van de poorten maar, net als de vaardigheid, telde uiteindelijk de snelste tijd.

Ook de hindernissen waren dit jaar ruim van opzet waardoor er een aantal in galop werden genomen. In de eerste hindernis moest gelijk een pittig heuveltje worden genomen en dat gaf de nodige actie te zien en was de waterhindernis ,als laatste, natuurlijk spectaculair.

Velen kwamen een kijkje nemen zodat het gezellig druk was, ieder kon vrijelijk langs de hindernissen lopen om hun favoriet in actie te zien en was er in de tijdelijke opgezette “kantine” het nodige vocht om de dorst te lessen.

Bij de gezellige en goed bezochte prijsuitreiking bleek dat na een lange periode van afwezigheid René de Bruin met zijn mooie fries het nog niet verleerd te hebben en werd keurig eerste bij de paarden.Bij de Pony’s ging de overwinning naar Lindsay Landman met haar nog jonge maar mooi lopende en snelle pony Filia. Bij de tweespan was Ger Kapitein met zijn schimmels niet te kloppen.

Na nog wat gezellige “napraat” kwam er een einde aan een prachtige mendag waar deelnemer en vrijwilliger met voldoening aan terug denkt.

Kijk hier voor de volledige uitslag en foto’s

Ab Spaan

img_0045
%d bloggers liken dit: