Smoelenboek: Kitty Smits

Hallo,

het heeft even geduurd maar hier is mijn stukje dan.

Een groot deel van mijn leven ben ik verbonden met de Blesruiters, mijn vader was een van de oprichters van De Blesruiters, vroeger heb ik op verschillende pony’s onder de man gereden.

Daarna mijn eigen paard “Pascal” de oudere onder ons zullen ons nog kennen, dressuur hebben wij nooit echt leuk gevonden. Springen was meer ons ding, hij liet mij nooit in de steek het ging ons goed af….diverse malen clubkampioen geweest en de hoogte sprong gewonnen.

Helaas werd hij dampig en heb ik afscheid genomen van Pascal. 

Na jaren geen paard te hebben gehad, bleef het toch altijd kriebelen.                                                                                  

Daarna zijn er weer verschillende paarden geweest maar de echte klik was er niet, met een gezin met twee  kinderen en een fulltime baan was het altijd lastig.               

Mijn vader had nog een Welsh pony staan “Pietje” gekocht voor de kleinkinderen……nou Pietje was niet echt een kinderpony.  Om toch wat te doen ben ik met Pietje gaan mennen,  na een omschakeling vond ik het eigenlijk ook wel leuk. Een heerlijke pony met karakter en wat heb ik er een plezier mee gehad en zo ben ik in het mennen gerold.

                                                                                                                                    

Na Pietje ging ik weer op zoek naar een Welsh pony, op de markt zag ik een jaarling “Dirkje” geen pony maar een paard, ik was op slag verkocht. Na jaren wandelen, spelen en tutten hebben mijn vader en ik haar voor de wagen beleerd, dit pakte ze snel op en vind het ook leuk.  Later is ze ook onder het zadel beleerd, hier ging het wat moeizamer maar het is gelukt. Dirkje heeft duidelijk geen voorkeur voor dressuur maar zodra ze hindernissen of kegels ziet gaan haar oren naar voren en gaat ze ervoor.   

                                                                                                                                                                                                                                               

Ik hoop nog heel veel plezier van allrounder Dirkje te hebben met heel veel mooie ritten en marathons met grooms zoals Peter en Marit dat is genieten……

Verder ben ik nu drie jaar penningmeester en hoop nog jaren een steentje te kunnen bijdrage aan de Blesruiters.

Groetjes en tot ziens,  Kitty Smits-Roeling   

                                                                                                                                                                                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                            

 

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: