Na motorische pk’s nu echte paardenkrachten actief in het Wilsveen

Vorige week zondag waren het de tractoren die kampten om eremetaal, afgelopen zondag waren het de paarden en Pony’s die het tegen elkaar opnamen .

Op de agenda van de menners van de Blesruiters stond de traditionele wedstrijd in het Wilsveen, een wedstrijd met meerdere onderdelen o.a. een dressuurproef een kegelparcours en 6 hindernissen waaronder uiteraard de voor iedereen spectaculaire waterhindernis.

Zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd waren er een groot aantal vrijwilligers om alles op te bouwen.

Na een “Bakkie” was het ”aanpoten “geblazen en dat ging als “een speer, de meeste materialen lagen al op de plek van opbouw en met de tekening bij de hand kon iedereen gelijk aan de slag.

Rond 12.00 uur stond alles kant en klaar en konden de bouwers genieten van een door Sjaan klaar gezette eenvoudige maar voedzame lunch .

Nog wat kleine zaken regelen en het terrein lag “wedstrijd gereed”.

Zondag morgen was om 9.30 uur de eerste start, te beginnen met de dressuur waarna het kegelparcours met 14 poorten moest worden genomen.

Zaak was om deze zo snel mogelijk te rijden zonder een van de 28 ballen van de kegels te rijden. Daarna moesten er 6 hindernissen met elk 6 poorten, in de juiste volgorde, worden genomen.

De laatste hindernis is de waterhindernis, altijd spectaculair om te zien en te rijden en had menig natte broekspijp tot gevolg.

De wedstrijd is een afgeleide van de Samengestelde wedstrijd in Vlietland maar er zijn een aantal officiële wedstrijd regels gewijzigd of vervallen  zodat de wedstrijd ook voor de recreatiemenner van de Blesruiters goed te rijden is.

De deelname aan deze wedstrijd is altijd goed daarom is er voor gekozen de wedstrijd “onderling” te houden, zodat er voldoende tijd is om rond de prijsuitreiking nog gezellig kan worden nagepraat  onder het genot van een hapje en drankje.

En gezellig werd het, zodanig zelfs dat van opbreken en opruimen niets meer kwam maar maandag morgen vroeg waren er toch weer een aantal om alles op te ruimen zodat de paarden s’ middags  de wei weer in konden. De uitslag word bepaald door de behaalde  punten per onderdeel bij elkaar te tellen.

Bij de paarden was Kitty Smits-Roeling met Dirkje  geen onverwachte winnaar daarentegen was de 2e plek van Iris Flaton met Wilcko wel opvallend. Zij heeft dit jaar een duidelijke opgaande lijn laten zien.

Bij de Pony’s was de winst van Leonie van den berg met haar snelle pony Marit ook niet helemaal onverwacht, maar ook hier was de tweede plek voor een outsider n.l.  Wendy van Sloten ook zij gaat steeds beter rijden met haar kleine Tinker “Zwartje”.

Bij de tweespan Pony’s eigenlijk het “zelfde liedje” Dat Lindsay landman met Filia en Joppe niet te kloppen zijn was te verwachten hoewel zij het wel moest hebben van een goede dressuurproef om Mike Kappetijn met zijn super snelle pony’s Damke en Prince van de eerste plaats te houden. Deze werden dus keurig tweede.

Uit de reacties van niet alleen de deelnemers maar ook van de vele vrijwilligers (zonder hen beginnen we niks) was het een zeer geslaagde, sportieve en gezellige dag en was al het vele werk niet voor niets.

Geen namen,  Allemaal dank.

Ab

%d bloggers liken dit: