Mooie zilveren plak op het NK voor Blesruitermenner Aad Borst

Aad borstZaterdag was de Hippiade (nationaal Kampioenschap ) voor de Menners in de disciplines Dressuur en Vaardigheid op het KNHS centrum in Ermelo.

Blesruitermenner Aad Borst had zich via de districtskampioenschappen geselecteerd in de discipline Vaardigheid klasse M. Voor Aad betekend zo’n wedstrijd vooraf twee nachten niet of slecht slapen ,de zenuwen gieren hem door de keel. Rond 12.30 uur moest hij er toch aan geloven en was het aan Aad om zijn Pony, Lot, zo goed mogelijk en liefst foutloos door de poortjes te sturen. Aad ging voortvarend van start, ondanks een kleine hapering bleven alle ballen op de pionnen liggen en was een goed resultaat in zicht maar de tijd tikte door ,er moet ten slotte binnen een bepaalde tijd het parcours worden afgelegd en dat spande er om, voor zijn Fans langs de lijn was het even “billen knijpen” maar Aad hield net één seconde over. Met nog acht foutloze deelnemers die eveneens binnen de tijd waren moest Aad rond vier uur de strijd aanbinden om de ereplaatsen. Als vierde starter reed Aad een foutloze rit met de tot dan toe tweede tijd die de overige deelnemers niet meer verbeterde dus bleef Aad keurig op de tweede plaats staan. Het omhangen van de zilveren plak bij de prijsuitreiking was “loon na werken” voor Aad die genoot van het applaus bij de ereronde.

Aad gefeliciteerd namens alle Blesruitermenners. Vivian Kribbe, hoewel geen blesruitermenner maar wel al jaren als instructrice bij de menners reed ook een goede proef in de discipline Dressuur klasse Z en werd keurig 7e en was daar zelf dik tevreden mee.

Zondag moesten de menners weer aantreden bij de outdoor vaardigheid op het terrein van de fam. de Haan aan de stompwijkseweg, een wedstrijd bestaande uit een kegeltjesparcours en hindernissen waaronder een grote waterhindernis. En dat paste aardig bij het weer regen en nog eens regen toch was er maar een enkele afzegging en wie ging er als één van de eerste van start, Aad Borst met zijn Pony Lot.

IMG_0654

Voor uitslagen van de outdoor vaardigheid kijk bij uitslagen

Ab Spaan

%d bloggers liken dit: