Mengehinnik

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mengehinnik

Zonnige strandrit menners

strandrit-oktober-2016-1

Op initiatief van Sonja hebben een groepje menners afgelopen zondag een mooie strandrit gereden. De weersverwachting was prima, maar niets is zo veranderlijk als het weer, gelukkig kwam de verwachting nu uit , een stralende dag. Het was dus genieten, en dat gold niet alleen voor ons mede door de herfstvakantie was het al vroeg druk op het strand. Na de rit was er uiteraard koffie, warme chocomel met of zonder slagroom en natuurlijk de door Sonja zelf gebakken (overheerlijke)cake bovendien had Chris ook nog voor een versnapering gezorgd die er eveneens “ inging als koek”. Het was maar goed dat we een vroeg tijdstip hadden gekozen want toen we “huiswaarts keerde” stond de grote parkeerplaats vrijwel vol en was het op de toegangsweg één grote file.

Het was goed toeven op het strand

Ab

img_0074img_0075img_0076-1img_0072img_0073img_0071-1img_0078img_0077img_0082img_0079img_0083img_0080img_0081img_0084brabant-sonja-1

 

Prachtige dagrit van Blesruitermenners in het Brabantse land

Traditie getrouw sluiten de blesruitermenners hun jaaractiviteiten af met een dagrit/bosrit. Afgelopen zondag was het zo ver. Meestal wordt gekozen voor de Veluwe als locatie, maar dit keer viel de keuze op Brabant ,en die keuze was heel bewust. Miranda Kok lid van de Blesruiters en instructrice van de menners heeft in de maand september als vaste vakantiestek Paardenstation en camping de Heibloem in het Brabantse Baarschot. Op facebook berichte zij regelmatig over haar dagelijkse ritten en lag het idee om daar onze rit te rijden voor de hand. En dat het een goede keus was bleek uit het grote aantal deelnemers liefst 13 aanspanningen hadden zich aangemeld. Miranda zou een rit van zo’n 30 km uitzetten en zelf voorrijden. We werden op de zo bekende Brabantse gastvrijheid ontvangen door John en Brigitte van de Heibloem en stond de koffie klaar in hun sfeervolle “het Bakhuis”. Rond elf uur was iedereen ingespannen en kon Miranda het startsein geven. Na een pittige eerste deel van 14 km was de eerste stop en namen we onze eerste “versnapering” onder ,je kunt het geloven of niet, onder een stralend zonnetje. De volgende stop was de bekende “in de Bockenreyder” een in het bos gelegen uitspanning een beetje vergelijkbaar met Meyendel in Wassenaar. Het was daar “goed toeven” jammer dat we toen toch even een buitje kregen maar die was van korte duur en we hadden er gezien de weersverwachting op gerekend. Na het nuttigen van een drankje of een hapje vertrokken we voor de laatste 5 km naar de Heibloem. Met dank aan het “Gaststel” John en Brigitte en uiteraard onze begeleidster Miranda gingen we huiswaarts en konden we terugkijken op een wel zeer geslaagde rit in het “Brabantse land” die zeker voor herhaling vatbaar is.

Ab

Sportieve en sfeervolle menwedstrijd van de Blesruiters in het Wilsveen

Het is alweer een week geleden dat de wedstrijd werd verreden door alle drukte ,opbouw, wedstrijd, afbreken en natuurlijk even “nagenieten” op de wedstrijddag is er van een verslag niets gekomen ,maar bij deze.

Zaterdag rond 9.00 uur verzamelde een 15 tal “Bouwers” zich voor de koffie, de meeste materialen en attributen lagen al “ter plekke” dus kon er direct na de koffie met de daadwerkelijk opbouw worden gestart en dat verliep vlotjes want om 12.00 uur was alles “gepiept” t.w. Dressuurring, vaardigheid (kegeltjes) en 6 hindernissen en konden ze genieten van een eenvoudige maar voedzame lunch.

De weersverwachting voor de afgelopen week waren tropisch gelukkig viel het op de wedstrijddag (zondag 11 sept,) mee en was het eigenlijk prima menweer. Rond 9.00 uur verzamelde zich zo’n 20 vrijwilligers, waaronder een groot aantal “nieuwelingen” en daar waren we bijzonder blij mee, na een korte instructie nam ieder zijn plaats in en kon de wedstrijd van start.

Eerst een dressuurproef rijden daarna de vaardigheid die ruim van opzet was maar waarin toch een verraderlijke, technische poort, was opgenomen. Daarna de hindernissen die beoordeeld werden op de juiste volgorde van het rijden van de poorten maar, net als de vaardigheid, telde uiteindelijk de snelste tijd.

Ook de hindernissen waren dit jaar ruim van opzet waardoor er een aantal in galop werden genomen. In de eerste hindernis moest gelijk een pittig heuveltje worden genomen en dat gaf de nodige actie te zien en was de waterhindernis ,als laatste, natuurlijk spectaculair.

Velen kwamen een kijkje nemen zodat het gezellig druk was, ieder kon vrijelijk langs de hindernissen lopen om hun favoriet in actie te zien en was er in de tijdelijke opgezette “kantine” het nodige vocht om de dorst te lessen.

Bij de gezellige en goed bezochte prijsuitreiking bleek dat na een lange periode van afwezigheid René de Bruin met zijn mooie fries het nog niet verleerd te hebben en werd keurig eerste bij de paarden.Bij de Pony’s ging de overwinning naar Lindsay Landman met haar nog jonge maar mooi lopende en snelle pony Filia. Bij de tweespan was Ger Kapitein met zijn schimmels niet te kloppen.

Na nog wat gezellige “napraat” kwam er een einde aan een prachtige mendag waar deelnemer en vrijwilliger met voldoening aan terug denkt.

Kijk hier voor de volledige uitslag en foto’s

Ab Spaan

img_0045

Warm weekje voor de Blesruitermenners bij de Drentse vierdaagse

Direct op maandag na de wedstrijd in het Wilsveen togen een 7 tal blesruitermenners richting het Drentse Zorgvliet om deel te nemen aan de paarden vierdaagse. Het was dit jaar al weer voor de 10e keer dat Blesruitermenners deelnemen.

Hun verblijf is Hotel/Restaurant “Villa Nova” een uitstekende locatie voor “Mens en Dier”

De meeste deelnemers boeken direct na de vierdaagse weer voor het volgend jaar zodat het nu meer een reünie is geworden en dat maakt “Zorgvliet” juist zo bijzonder , de gezelligheid en dat de paden door de vele deelnemer (ruim 200) niet altijd in topconditie zijn neem men maar voor “lief”.

Hoewel ik al een aantal jaren ben ”afgehaakt” trekt het toch altijd weer dus toch maar voor een dagje naar Drenthe .Vrijdag in alle vroegte vertrokken kon ik ruim op tijd aanschuiven voor het ontbijt.

Om 11.00 uur stond het vertrek gepland maar het is niet anders dan in Stomwijk er komt altijd een Stompwijkskwartiertje bij.

Het was aanzienlijk hebbelijker weer dan de dagen er voor toen het voor de paarden wel erg warm was het had s ’nachts ook nog even pittig geregend en dat was ook te merken we doken de ene na de andere “waterpartij” in.

Na een eigen tussenstop, was er op 16 km de goed georganiseerde en verzorgde centrale stop en daar kom je uiteraard ook weer vele bekende gezichten tegen.

Na 23 km kwamen we weer op de startlokatie aan en zat voor mij de dagrit en voor de andere de vierdaagse er op.

Na de paarden verzorgt te hebben is er dan altijd het moment om bij te praten in of bij de stal en op de gezellige dag te “proosten”, het werd nog laat die avond.

Het enthousiasme waarmee van “jan en alleman” afscheid werd genomen geeft een garantie dat Villa Nova volgend jaar weer op een “volle bak” kan rekenen.

Ab Spaan

img_0062
Vivien Kribbe kampioen samengesteld mennen!

14141821_1167720469950644_7672047936630217270_nvivian kribbe Maasland

Dit weekend werden de KNHS (N.K.) kampioenschappen samengesteld mennen verreden in Maasland. De Samengestelde wedstrijd bestaat uit 4 onderdelen nl. Dressuur en vaardigheid (kegeltjes) op de eerste dag met op de tweede dag het wegparcours en de Marathon (hindernissen).

Hoewel Vivian geen Blesruiterlid is geeft zij al in een reeks van jaren menlessen aan onze menleden, en met succes. Na de eerste dag stond Vivian, die uitkomt in de Klasse 3 pony’s (op één na hoogste klasse), op een zeer verdienstelijke 3e plaats, doel was door een goede marathon te rijden nog een plaatsje te stijgen en dat lukte wonderwel, ze werd uiteindelijk zelfs kampioen.

Na een zeer verdienstelijke 7e plaat bij de N.K. kampioenschappen Dressuur in Ermelo kan Vivian terug kijken op een zeer succesvol jaar.

Namens de Blesruitermenners gefeliciteerd

Ab

[highlight align=”center” style=”different”]

[column size=”1/2″ margin=”” last=”no”]

 

Blesruitermenners sluiten seizoen af met de 3e onderlinge wedstrijd

IMG_0009-1

Afgelopen zondag hielden de Blesruitermenners hun derde en tevens laatste onderlinge wedstrijd van 2016. In de nacht van zaterdag op zondag was het “bar en boos” en viel er veel regen op veel plaatsen in ons land. In onze regio bleef het redelijk rustig tot zondag morgen zich toch een onweersbui melde, net op het moment dat onze wedstrijd startte. Al met al viel het reuze mee, de eerste deelnemers moesten een regenjas aantrekken maar al snel werd het droog en was het prima menweer.

De wedstrijd kon voor het eerst dit jaar weer op het terrein van de fam. v/d voort aan de huysitterweg gehouden worden, hoewel het nog even spannend was of het gemaaide gras op tijd kon worden opgeruimd maar gelukkig lukte het uiteindelijk en kon alles in gereedheid worden gebracht voor de wedstrijd.

Het terrein is voor de menners een uitstekende locatie omdat het net groot genoeg is om zowel de dressuur als de vaardigheid te verrijden en wat belangrijk is, het ligt naast ons eigen terrein.

Ondanks de vele wedstrijden van de afgelopen weken was de deelname goed vrijwel alle menners waren van de partij en kwam het dus tot een felle concurrentie strijd in de dressuur en vaardigheid ,tenslotte telde deze wedstrijd mee voor het clubkampioenschap van 2016.

Bij de Dressuur klasse B/L paarden enkelspan was de winst voor Kitty Smits-Roeling en in de zelfde klasse bij de Pony’s voor Marjolein den Haan, in de klasse M/Z paarden ging de winst naar Manon Straathof. Bij de tweespannen Pony’s L/M/Z was de winst voor Ger Kaptein met zijn span schimmels.

In de tweewieler rubriek was Partricia van der Zwan 1e.

Bij de vaardigheid klasse L paarden was Nancy Vermond de beste en in de klasse M/Z Els Leidemeyer. Bij de Pony;s klasse L/M/Z was Lindsay landman de beste en kon Ger Kaptein zich ook winnaar noemen bij de tweespannen. Kijk voor de volledige uitslag en behaalde punten hier

De volgende wedstrijd is op 11 september in het Wilsveen (Dressuur, Vaardigheid en 6 Hindernissen)

Ab Spaan

 

Mooie zilveren plak op het NK voor Blesruitermenner Aad Borst

Aad borst

Zaterdag was de Hippiade (nationaal Kampioenschap ) voor de Menners in de disciplines Dressuur en Vaardigheid op het KNHS centrum in Ermelo.

Blesruitermenner Aad Borst had zich via de districtskampioenschappen geselecteerd in de discipline Vaardigheid klasse M. Voor Aad betekend zo’n wedstrijd vooraf twee nachten niet of slecht slapen ,de zenuwen gieren hem door de keel. Rond 12.30 uur moest hij er toch aan geloven en was het aan Aad om zijn Pony, Lot, zo goed mogelijk en liefst foutloos door de poortjes te sturen. Aad ging voortvarend van start, ondanks een kleine hapering bleven alle ballen op de pionnen liggen en was een goed resultaat in zicht maar de tijd tikte door ,er moet ten slotte binnen een bepaalde tijd het parcours worden afgelegd en dat spande er om, voor zijn Fans langs de lijn was het even “billen knijpen” maar Aad hield net één seconde over. Met nog acht foutloze deelnemers die eveneens binnen de tijd waren moest Aad rond vier uur de strijd aanbinden om de ereplaatsen. Als vierde starter reed Aad een foutloze rit met de tot dan toe tweede tijd die de overige deelnemers niet meer verbeterde dus bleef Aad keurig op de tweede plaats staan. Het omhangen van de zilveren plak bij de prijsuitreiking was “loon na werken” voor Aad die genoot van het applaus bij de ereronde.

Aad gefeliciteerd namens alle Blesruitermenners. Vivian Kribbe, hoewel geen blesruitermenner maar wel al jaren als instructrice bij de menners reed ook een goede proef in de discipline Dressuur klasse Z en werd keurig 7e en was daar zelf dik tevreden mee.

Zondag moesten de menners weer aantreden bij de outdoor vaardigheid op het terrein van de fam. de Haan aan de stompwijkseweg, een wedstrijd bestaande uit een kegeltjesparcours en hindernissen waaronder een grote waterhindernis. En dat paste aardig bij het weer regen en nog eens regen toch was er maar een enkele afzegging en wie ging er als één van de eerste van start, Aad Borst met zijn Pony Lot.

IMG_0654

Voor uitslagen van de outdoor vaardigheid kijk bij uitslagen

 

Ab Spaan

 

Crista Bosman en Iris Flaton zijn geslaagd voor het Menbewijs

 

Onder begeleiding van Miranda Kok zijn zij de uitdaging aangegaan en gestart met de “Menbewijscursus”

In eerste instantie zou er gereden worden met de pony van Crista maar door blessure kon dit helaas niet doorgaan dus werd er overgestapt naar het alternatief Milton. (paard van Miranda)

Hiermee kwam direct de extra uitdaging omdat dit toch wel een vrij voorwaarts en ‘n tikje sensibel paard is die een iets andere manier van rijden vereist dan wat de dames gewent waren. Dit alles kon de pret niet drukken want beide dames konden hier goed mee overweg en reden vaak heel relaxed en soms wat sneller😉 door het mooie Schipluiden.

19 juni was het moment van de waarheid.  Samen met nog 3 andere kandidaten (welke opgeleid door Viviën Kribbe) werd er gestart. Zoals gebruikelijk eerst theorie en gevolgd door het praktijkexamen.

Na het rijden kwamen de spannende minuten “het wachten op de uitslag”.

en ja hoor…….. Allemaal geslaagd!!!!!!!!

Meiden allemaal van harte gefeliciteerd…. op naar vele veilige kilometers.

2 blessers geslaagd menbewijs 1 2 blessers geslaagd menbewijs 2

2 blessers geslaagd menbewijs 3