Lindsay Landman succesvol op NK in Ermelo

Zaterdag werden op het KNHS centrum in Ermelo de Nationale kampioenschappen (Hippiade) Mennen 2019 verreden.
Lindsay had zich via de districtskampioenschappen voor de onderdelen dressuur en vaardigheid geselecteerd en Aad Borst voor de vaardigheid.
Aad had zijn dag niet, ondanks de vele keren dat hij het parcours had verkent ging hij bij poort 7 in de fout en een fout parcours betekend diskwalificatie .
Lindsay, die vorig jaar nationaal kampioen werd in de dressuur, startte nu in een hogere klasse en daar was de concurrentie beduidend groter.

Desondanks wist zij zich met een mooie eerste proef in de dressuur op de eerste plaats te nestelen, wel zat de concurrentie ”haar op de hielen”.
De tweede proef ging wat minder en moest ze genoegen nemen met een 4e plaats.
Maar het resultaat van beide proeven telt en zij veroverde hiermee toch een uitstekende 2e plek en werd dus reservekampioen.
Bij de Vaardigheid was het eveneens zeer spannend. Lindsay moest als een van de laatste starten en bij een foutloze rit moest gelijk de barrage gereden worden en daarbij geld de snelste tijd.
Toen Lindsay moest starten was dus de snelste tijd van dat moment bekend.


Lindsay met vader Henry achter op de kar reden een foutloze rit binnen de tijd en moesten het dus in de barrage waar maken. Door een snelle rit wisten zij de tweede tijd neer te zetten. De overige laatste twee deelnemers wisten dit niet te verbeteren en zo werden zij ook op dit onderdeel ook 2e en dus reservekampioen .

De meegekomen supporters, met spandoek en al, zullen zeker geholpen hebben tot deze zeer goede prestaties van Lindsay.
Door de speakers klonk met regelmaat dat Lindsay en ook Aad voor de Blesruiters uit Stompwijk rijden en werd ik vaak op het terrein aangesproken met zo van “dat cluppie uit Stompwijk doet het niet slecht ” en zo is het .
Lindsay , met trotse vader Henry als groom, gefeliciteerd en Aad volgende keer beter.
Ab

Reageer op social media