Lindsay Landman Districtskampioen Dressuur Klasse B

Afgelopen zaterdag moesten we het bij het opbouwen van de 3e onderlinge outdoorwedstrijd zonder de mencommissieleden Lindsay en Danny doen. Reden was dat die dag ook de Districtskampioenschappen  Dressuur en Vaardigheid van het Mendistrict West werden gehouden in Hoofddorp.

Lindsay was één van de Blesruiterleden die meededen en Danny had zich beschikbaar gesteld voor de organisatie.
Dat Lindsay een prachtig span Dartmoors heeft weten we allemaal en dat ze het goed doen blijkt uit de uitslagen van de vele onderlinge wedstrijden.

Lindsay reed met haar span, Filia en Joppe twee keurige Dressuurproeven waarbij opviel dat de 4 verschillende jury’s (twee bij elke proef) vrijwel  “eensgezind” in hun beoordeling waren. Bij een groot aantal deelnemers was dat heel anders en beoordeelde de ene jury totaal anders dan de andere jury bij de zelfde proef soms met een verschil van 30 punten, daar kun je overigens wel vraagtekens bij zetten.

Bij de vaardigheid leek het ook de zelfde kant op te gaan ,na een foutloze ronde binnen de toegestane tijd moest zij het in de barrage waarmaken maar dat bleek voor hen net iets te snel, maar een derde plek mag er wezen en betekende dat zij zowel bij de dressuur als de vaardigheid mag deelnemen aan de NK kampioenschappen in Ermelo in September.

Lindsay  heeft altijd met Dartmoors gereden maar is daar ook  niet altijd gelukkig mee geweest. Een gevoeligheid voor  hoefbevangenheid, die ook nog slecht te behandelen bleek, koste haar twee pony’s. Als je afscheid moet nemen van een pony wil je wel even bedenktijd voor je naar een nieuwe gaat kijken . Maar vader Henry had al heimelijk bij de Dartmoorstal, in het verre Oosten,  geïnformeerd maar deze had nog maar één pony  “Joppe” en die was voor zijn zoon maar Henry vertelde kennelijk een gevoelig verhaal.
Na een week belde de dartmoorstal op dat ze  mochten komen kijken en bij geschiktheid konden ze hem kopen. Om een lang verhaal kort te maken binnen een paar weken reed Lindsay weer tweespan met Joppe  nauwelijks nog beleerd en 3 jaar oud en de 7 jarige Filia.  Joppe, nu 4 jaar samen met Filia en al districtskampioen worden en in twee disciplines mogen uitkomen op het NK, dan “heb je wat voor de kar staan”.

Lindsay van harte gefeliciteerd namens alle blesruiters en succes op het NK .

Ab.

%d bloggers liken dit: