Ja, daar doen we het voor

Vrijwel iedere vereniging heeft momenteel moeite om voldoende vrijwilligers te krijgen.

De Blesruiters zijn daar geen uitzondering op. Tijdens een evenement zoals b.v. de tweedaagse wedstrijd in Vlietland en onze onderlinge wedstrijden lukt dat nog wel.

Maar bestuursleden en mensen voor het onderhoud van de accommodatie zijn helaas , “met een kaarsje te zoeken”.

Voor het onderhoud van het terrein van de Blesruiters hebben zich,  tijdens de najaarsvergadering van 2019,  vier “oudgediende”  (menners) aangemeld  om het nodige onderhoud op zich te nemen.

Elke dinsdagmorgen komen ze bij elkaar voor de nodige onderhoudswerkzaamheden .

Na werkzaamheden aan de kantine, drainage en rijbak  kwam het verzoek om eens te kijken naar de omheining van de rijbak en die bleek slecht.

Maar dat was geen klusje van een “voor de middag” en zaten zij er ook niet echt op te wachten.

Nadat de keuze was bepaald hoe de omheining er uit moest zien werd een weekend gepland en geprobeerd wat extra hulp te krijgen.

Afgelopen vrijdag en zaterdag was het zover en waren er op zaterdag toch een aantal extra vrijwilligers om te helpen, en dat kwam goed van pas .

Zaterdag aan het eind van de middag konden we tevreden zijn wand een groot gedeelte van de nieuwe bakrand stond overeind.

Als “oudgedienden” maakte werd terloops de opmerking  gemaakt waar doen we het eigenlijk nog voor. Op dat moment kwam een groepje kinderen op shetlanders langs voor de les,  één van hen maakte spontaan de opmerking  “dat wordt mooi”.

Ja en dan kun je niets anders zeggen dan, Ja daar doen we het voor. En natuurlijk ook voor de overige leden.

Alle “werkers” bedankt ,we maken er iets moois van.

Ab

 

Reageer op social media