In memoriam Co Pater

In memoriam Co Pater

Afgelopen zondagmiddag bereikte mij het droeve bericht dat, na een kort maar hevig ziekbed, vrijdag 24 febr. onze parcoursbouwer bij de SGWM Vlietland Co Pater, is overleden.

Co is 72 jaar geworden en was een echte “Noord-Hollander”, de tuigenmaker en pony-menner uit het pittoreske dorpje Zijdewind.

Co is jaren lang onze parcoursbouwer geweest bij het mennen op onze  samengestelde wedstrijd in Vlietland, daar hebben we Co leren kennen als een zeer aimabel mens, vakkundig, vrolijk en gezellig.

Niet alleen de mensen uit de directe organisatie van het mennen maar zeker ook de vele vrijwilligers die met Co bij de  bouw van cross-hindernissen of vaardigheid waren betrokken hebben goede en prettige herinneringen aan de samenwerking met hem, hij zei nooit “het moet zo”.

Vaak mochten we zelf voorstellen doen voor de hindernissen waaraan hij, na wat kleine aanpassingen zijn goedkeuring gaf. Een gezamenlijke laatste keuring, “in het veld”, van de parcoursen en hindernissen waren niet alleen leerzaam maar ook bijzonder prettig,

 De laatste jaren, toen we de SGWM vervangen hebben voor een Mini-Marathon is Co ook hiervoor onze parcoursbouwer geweest.

Velen die betrokken zijn geweest bij de wedstrijd in Vlietland maar ook vele menners van onze vereniging de Blesruiters zal Co een blijvende herinnering zijn.

Wij wensen zijn vrouw Trees en de kinderen veel sterkte toe met dit grote verlies.

Ab

Reageer op social media