Genieten van mooi weer, prachtige omgeving en ons onderkomen “De verloren Sinjoor”

De weersvoorspellingen waren prima vandaar dat Lindsay, Ferdi, Sjaan en ik opperde er even “tussen uit te knijpen” en er nog even van te gaan genieten.

Eerst was het de bedoeling om naar De Cantharel (van der valk) in Apeldoorn te gaan maar daar was het “volle bak”. Sonja had op Facebook verslag gedaan van haar uitstekende verblijf in “De verloren Sinjoor” in Bladel (Brabant) en de mooie omgeving en goede menpaden daar. Dus was de keuze snel gemaakt, op naar Bladel.

Met een bewolkte lucht en enorme file melding zowel via Rotterdam als Utrecht vertrokken we toch rond half 10 en jawel de zon brak door en de file over Rotterdam was opgelost, alle voortekenen voor een paar mooie dagen.

En die werden het, in één ruk naar Bladel en daar aan gekomen een strak blauwe lucht en geen wind.

Ook bleken Sonja’s lovende woorden over “De verloren Sinjoor “ geen loze kreten, een geweldige Bed & Breakfast voor zowel mens als dier, mooie ruime stallen en prima kamers met werkelijk alles “er op en er aan”.

 

Direct de pony’s ingespannen en er op uit, de voorspelde mooie en goede paden bleek al snel bewaarheid maar ook konden we nog volop genieten van de late maar mooie herfstkleuren. Na vele jaren kon ik weer met mijn nieuwe pony tweespan rijden en dat was weer als vanouds en deed mijn nieuwe pony het prima, of ze al jaren samen liepen.

 

  

Na een rit van 20 km de pony’s verzorgd en op naar de kamers, zoals gezegd uitstekend.

Ondanks dat het maandag was, en de meeste restaurants gesloten zijn hebben we toch eenvoudig maar heerlijk gegeten bij het eetcafé “bij Ons” in Bladel.  De volgende morgen was het wit en had het gevroren maar de opkomende zon maakte daar korte metten mee en werd het schitterend weer en hebben we een mooie rit gereden van een dikke 30 km.

De geplande stop bij de, in het bos gelegen, uitspanning “Het wild Zwijn” wisselde we in voor een stop op een zonnige plek in het Bos.Rond half 5 namen we afscheid van Dirk en Anneke met dank voor de goede zorgen en het verblijf en stonden we gereed voor de thuisreis.

 

Om die tijd vertrekken dan kun je rekenen op files maar die bleven, met een kleine hapering op de rondweg rond Rotterdam, uit.

We hebben mooie dagen gehad daar in het Brabantseland.

Ab

Een aanrader, kijk op www.deverlorensinjoor.nl

 

 

%d bloggers liken dit: