Emilie Klaasman

EmilieKlaasman1

Mijn naam is Emilie Klaasman. Ik ben 53 jaar. Getrouwd met Loek, die springt met zijn paard Bowie. Ik heb een 12 jarige schwarzwalder fuchs ruin, Merlin.

Merlin heb ik anderhalf jaar geleden gekocht, waarom ik op hem viel zie je natuurlijk zo… Even daarvoor heb ik mijn Merens Bibi moeten laten inslapen, ivm een blessure. Natuurlijk wilde ik geen paardje meer, want al die ellende die het met zich mee kan brengen.. Bowie, voor de wagen gezet, en die brave jongen, liep binnen een half uur ervoor, alsof hij nooit niets anders had gedaan..

Maar nee, dit was het niet, geen ‘gewoon’ paard ervoor, voor mij… Een ‘ouderwetse’ stevige Merens liep ik niet tegen t lijf.. Toen viel mijn oog op de schwarzwalder fuch!
Ik had weer wat…nergens te vinden.. Ongeveer 100 van in Nederland…alleen diep Zuid Duitsland in.. Uitkijken voor gesjoemel..paspoorten kloppen vaak niet enz enz…
En ineens, vanuit het niets: Merlin..zoon van Moritz! Beleerd voor de wagen, zoals eigenlijk alle SF. Ik was verliefd… Iedereen herkend het, meteen gaan, NU! Daar zag ik de allereerste Schwarzwalder..ik wist t al, deze wordt van mij!
Het is echt een vreselijk, koel, lief, sterk en vooral mooi ras!
Ik heb nu ongeveer een jaar les van Miran, eigenlijk meteen aan het menbewijs begonnen, en nu heel veel zin in wedstrijdjes!
Ik rij altijd met mijn beste vriendin Paulina, zij is mijn steun en toeverlaat, zij heeft vroeger met haar kinderen veel gemend, met een Shetlander, ze heeft een dochter, die Merlin dressuurmatig bij rijdt, waar ik heel blij mee bent.
Verder hebben we echt alleen maar vreselijk veel plezier met het ‘karren’!
 
Groetjes,
En hopelijk tot snel
Emilie
%d bloggers liken dit: