Blesruiters 50 jaar

Het 50-jarig bestaan van De Blesruiters zou gevierd worden op zondag 25 juni. Maar door de hoge temperaturen werd donderdagavond besloten het te verzetten naar de 24ste. Na veel vergaderen, bellen en nachtwerk is het toch gelukt. Helaas voor de menclinic en IJslander show die het niet voor elkaar kregen een dag eerder te komen. En ook bij allebei de carrouselshows waren er helaas een aantal mensen die moesten werken. Maar het is toch een geslaagde dag geworden.

Met 20 kinderen in de kantine stokpaardjes maken voor de stokpaardenrace was een mooi begin.

De opening was met de Carrousel van de Jeugd olv Stephanie die prachtig gekleed waren in flower power.

Daarna de westernshow met een leuke show, de stokpaardjes race alle kinderen over de hindernissen waar uiteindelijk een winnaar uit kwam

Daarna de Shetlander/pony barrel race als voorproefje op de ponyrace, en wat zijn sommige shetjes heerlijk eigenwijs, ook hierbij konden ze een mooie beker winnen. Daarna de prachtige show van Jolanda Adelaar met haar mooie hengst

De hoogte sprong georganiseerd door Kees de Jong en wat is er hoog gesprongen. Uiteindelijk is er 1.45m gehaald en dat is hoog. Het ging op stokmaat paard/pony dus uiteindelijk heeft een pony van 145, wat 125 sprong gewonnen.

Daarna als afsluiting Carrouselteam Goud olv Karin Bakker. Wat zij in 10 weken met veel wisselende ruiters ivm kreupel toch voor elkaar heeft kunnen krijgen.

Het was een zeer geslaagde dag.

Voor de menners, IJslanders, hoogtesprong en de Carrousels (nogmaals) wordt nog een andere dag gezocht.

Wij willen al onze sponsors bedanken, maar daar in de volgende Dorpsketting meer over.

Namens de organisatie 50 jaar Blesruiters

Kitty, Jos, Nadine, Nina, Sabine, Wendy, Kim en Manon

 

De foto’s zij

Reageer op social media