Blesruitermensters  Purdy en Lindsay beide Districtskampioen Dressuur

Zaterdag werden de districtskampioenschappen outdoor van het Mendistrict-West in de disciplines Dressuur en Vaardigheid gehouden. De organisatie lag in handen van de Killesteynruiters uit Lexmond (nabij Vianen) en die hadden het ”goed voor elkaar”. Drie blesruitermenners t.w. Purdy van der Salm, Lindsay Landman en Aad Borst waren van de partij om te trachten goede resultaten te behalen, uiteraard was plaatsing voor de Nederlandse kampioenschappen op 15 augustus in Ermelo ook een belangrijk doel.  Het weer was wel anders dan we de laatste weken gewend waren n.l. een druilerig regentje maar dat deerde niemand tenslotte zaten we er allemaal op te wachten en die warmte zou ook geen lolletje geweest zijn.

Bij de dressuur, een “jury sport” moesten twee proeven worden gereden waarbij bij elke proef twee aparte jury’s op verschillende plaatsen langs de ring de prestaties beoordelen. De uitslag is een gemiddelde van de vier beoordelingen, dus eerlijker kan het bijna niet.

Purdy met haar pony King Lionheart had een geduchte tegenstand in de B klasse van maar liefst 19 “medestrijders” maar kwam met twee sterke proeven fier op de eerste plaats te staan. Lindsay, met haar tweespan Filia en Joppe,  had in de hogere M klasse te maken met drie sterke concurrenten maar won uiteindelijk met overmacht.

De vaardigheid (kegelparcours) was (te) pittig de vele wendingen en korte lijnen maakte het moeilijk om foutloos binnen de vastgestelde tijd het parcours af te leggen. Er werd dan ook nog al wat gemopperd door de menners en omstanders.

Dat het uitdagend was bleek duidelijk toen Lindsay die als 51e van de 102 deelnemers moest starten en als eerste het parcours foutloos reed en de opvolgende barrage eveneens foutloos reed waarbij voor de einduitslag de snelste tijd bepalend was. Ze had in haar klasse geduchte concurrenten en moest uiteindelijk met 2 sec. verschil genoegen nemen met de 2e plaats.

Purdy reed 2 ballen van de kegels en belande daarmee op de 6e plaats wat zeker niet slecht was en deelname aan de N.K zeker stelde.

Aad Borst was zelf niet erg tevreden over zijn resultaten, maar een 9e plek met zijn pony Owen in de M en een 7e plek in de zwaarste Z klasse met zijn pony Lot waren gezien het pittige parcours zeker niet slecht.

Purdy en Lindsay plaatsten zich dus allebei zowel in de dressuur als vaardigheid  voor het N.K.  op het federatie centrum van de KNHS in Ermelo.

Bij de prijsuitreiking werd door de wedstrijdleiding de opmerking gemaakt dat de deelnemers aan de vaardigheid meer wedstrijd gericht moeten oefenen gezien de in hun ogen povere resultaten. Maar als je de groep tweespan pony’s (8 deelnemers) van het totaal aftrekt bleven er 96 over waarvan er maar 1 foutloos bleef en dan moet je ook hand in ”eigen boezem” durven steken, maar laat duidelijk zijn een parcours voor een districtskampioenschap moet ook een uitdaging zijn.

In mijn stukje van vorige week over 50 jaar Blesruiters stelde ik dat zeker onze menners op officiële wedstrijden goed presteren en de naam van de Blesruiters uit Stompwijk hoog houden en dat bleek duidelijk bij deze kampioenschappen, overigens het district West behelst de provincies Noord- en Zuid-Holland Utrecht en Zeeland.

Purdy en Lindsay veel succes op het N.K. (Hippiade) op 15 aug in Ermelo.

Ab

 

 

Reageer op social media