Blesruitermenners trekken er op uit in mooi pinksterweekend

Vorige week vrijdagmorgen was het een ware uittocht van menners uit Stompwijk.
Eén groep van 6 aanspanningen ging richting het kastelendorp Vorden in de achterhoek een andere groep van 6 (shetlandmenners) ging richting Baarschot in Brabant.
In Vorden hadden de menners hun onderkomen bij de Wildenborcherhof een locatie waar het goed toeven is voor “mens en dier”. Dat geld overigens ook voor de menners in Brabant die eveneens een vertrouwd adres op zochten n.l minicamping & Paardenstation “De Heibloem”.
Vrijdag was het eigenlijk nog een beetje te warm ,maar een luchtig windje maakte het toch aangenaam en goed te doen voor de paarden en pony’s.
De overige dagen was het uitstekend “menweer” en zijn er door beide groepen mooie ritten gereden. In Vorden ging het uiteraard langs de vele kastelen die de streek rijk is.
In het Brabantse was , de op het landgoed Utrecht en midden in het bos gelegen uitspanning “In den Bockenreyder”, een niet te missen stopplaats op één van de routes.
Overigens bleek er tijdens de stops voldoende “proviand” onder de bok te zitten om dit rustmoment aangenaam door te komen.
Er was op beide locaties voldoende gelegenheid om, na de vaak pittige ritten, de paarden en pony’s goed te verzorgen en konden ze “uitblazen” in een ruime box of heerlijk de wei in.
Ook voor de menners zelf was het er goed toeven, een prima keuken en een goed bed of dat nu was in een appartement, kamer of in de unieke pipowagen.
2e pinksterdag, na nog een heerlijk ritje, ging het weer richting Stompwijk en ondanks de feestdagen konden we in “één ruk ” doorrijden naar huis en kwam er een einde aan een zeer geslaagd weekend. (en ook aan het weer).

Ab

%d bloggers liken dit: