Blesruitermenners sluiten seizoen af met de 3e onderlinge wedstrijd

IMG_0009-1

Afgelopen zondag hielden de Blesruitermenners hun derde en tevens laatste onderlinge wedstrijd van 2016. In de nacht van zaterdag op zondag was het “bar en boos” en viel er veel regen op veel plaatsen in ons land. In onze regio bleef het redelijk rustig tot zondag morgen zich toch een onweersbui melde, net op het moment dat onze wedstrijd startte. Al met al viel het reuze mee, de eerste deelnemers moesten een regenjas aantrekken maar al snel werd het droog en was het prima menweer.

De wedstrijd kon voor het eerst dit jaar weer op het terrein van de fam. v/d voort aan de huysitterweg gehouden worden, hoewel het nog even spannend was of het gemaaide gras op tijd kon worden opgeruimd maar gelukkig lukte het uiteindelijk en kon alles in gereedheid worden gebracht voor de wedstrijd.

Het terrein is voor de menners een uitstekende locatie omdat het net groot genoeg is om zowel de dressuur als de vaardigheid te verrijden en wat belangrijk is, het ligt naast ons eigen terrein.

Ondanks de vele wedstrijden van de afgelopen weken was de deelname goed vrijwel alle menners waren van de partij en kwam het dus tot een felle concurrentie strijd in de dressuur en vaardigheid ,tenslotte telde deze wedstrijd mee voor het clubkampioenschap van 2016.

Bij de Dressuur klasse B/L paarden enkelspan was de winst voor Kitty Smits-Roeling en in de zelfde klasse bij de Pony’s voor Marjolein den Haan, in de klasse M/Z paarden ging de winst naar Manon Straathof. Bij de tweespannen Pony’s L/M/Z was de winst voor Ger Kaptein met zijn span schimmels.

In de tweewieler rubriek was Partricia van der Zwan 1e.

Bij de vaardigheid klasse L paarden was Nancy Vermond de beste en in de klasse M/Z Els Leidemeyer. Bij de Pony;s klasse L/M/Z was Lindsay landman de beste en kon Ger Kaptein zich ook winnaar noemen bij de tweespannen. Kijk voor de volledige uitslag en behaalde punten hier

De volgende wedstrijd is op 11 september in het Wilsveen (Dressuur, Vaardigheid en 6 Hindernissen)

Ab Spaan

%d bloggers liken dit: