Blesruitermenners sluiten jaar af met mooie rit over de Ginkelse hei en Roekelse Bos

 

De menners van de Blesruiter sluiten hun jaarlijkse activiteiten traditioneel af met een Bosrit.

Vorig jaar ging de rit door het Brabantse land met als gezellige stopplaats de uitspanning “Den Bockenreyder”.

Dit jaar ging het op initiatief van Els Leidelmeyer door en over de Ginkelse heide en de bosgebieden de Planken Wambuis en Roekelse Bos.

De verzamelplaats en start was op een parkeerplaats in het bos net boven Ede. Rond 10.30 uur vertrokken acht aanspanningen via een mooie rit over de heide met prachtige vergezichten richting de eerste stopplaats, een parkeerplaats vlak bij de “herberg van juffrouw tok” ( voor wie van Kip Piri Piri houd een aanrader).

Van hieruit ging het richting de, midden in het bos gelegen, uitspanning “de Mossel”.

Hier konden de paarden en pony’s uitgespannen worden en even genieten van wat stalrust terwijl de menners een versnapering konden nuttigen.

Na de paarden en pony’s weer te hebben ingespannen ging het via de bosgebieden het Roekelse Bos en de Planken Wambuis terug naar de startplaats nabij Ede.

Natuurlijk toch even over het weer, de vooruitzichten waren half vorige week niet best (wind en regen) maar zoals zo vaak het geval is ,de weersvoorspellers hadden het gelukkig (weer) mis, de hele dag een heerlijk zonnetje en weinig wind.

Een gedeelte van het gebied is militair terrein, dat houd in dat er nog al wat z.g. “tankbanen” door het gebied liggen die in de zomer moeilijk te bereiden zijn maar nu door de vele regen geen probleem voor ons waren.

Rond 16.00 uur waren we weer op de startplaats dus hadden we een pittig dag achter de rug maar konden terug zien op een mooie en gezellige rit.

Uiteraard dank aan Els voor het uitzetten en voorrijden van de rit.

Ab Spaan

%d bloggers liken dit: