Blesruitermenners  maken mooie en gezellige ritten in de Gelderse achterhoek

Na twee weekenden van Blesruiteractiviteiten t.w. de outdoorvaardigheid bij de fam. de Haan en de onderlinge wedstrijd in het Wilsveen togen een groepje menners vorig weekend naar het kastelendorp Vorden in de Gelderse Achterhoek.

Een paar dagen gaan rijden rond Vorden stond al geruime tijd op de planning maar “het kwam er maar niet van” uiteindelijk vonden we dan toch een “gaatje”.

Ons onderkomen was het vertrouwde adres de taverne “de Wildenborcherhof” nabij Het plaatsje Vorden.

Een prima locatie voor mens en dier, van waaruit je direct kan genieten van het mooie coulisselandschap met zijn vele kastelen.

Vrijdag, na wat strubbelingen op de weg van enkele deelnemers, waren we rond 14.00 uur ingespannen en startte we met onze eerste rit.

De rit ging door het beboste gebied en dat bleek niet zo verstandig hoewel het een mooie rit was hadden onze “viervoeters” veel last van Dazen (steekvliegen).

Zaterdag en zondag kozen we voor een opener gebied en dat ging veel beter. Zaterdag ging het richting Lochem en Almen en konden we volop genieten van het mooie landschap met de vele kastelen.

Zondag ging de rit richting Barchem langs, uiteraard kastelen maar ook door weggetjes met bordjes als “geen toegang” en “privé terrein” en dat zijn meest de mooiste. Uit de reacties van de bewoners die ons vrolijk groette hadden ze met onze aanwezigheid geen enkele moeite.

Na het nuttige van een versnapering in de vorm van een ijsje ging het weer richting onze thuisbasis.

Het was “inpakken en wegwezen”, dat is natuurlijk makkelijker gezegd als gedaan met paarden en wagens maar zo rond 15.00 uur stonden we toch klaar voor vertrek richting Stompwijk. Het waren mooie en gezellige dagen met Kitty en Rob, John en Joke, Jack en Linda, Chris, Ton en Gerdien en Ab en Sjaan, Helaas kon Koos niet mee vanwege een blessure van zijn paard, opgelopen tijdens het transport op de onderlinge wedstrijd, maar dat komt snel weer goed.

Ab

%d bloggers liken dit: