Blesruitermenners Lindsay Landman en Aad Borst selecteren zich voor het N.K.

Zaterdag werden de districtskampioenschappen  Dressuur en Vaardigheid van het Mendistrict West verreden. Deze wedstrijd gold tevens voor de selectie van de nationale kampioenschappen op  14 Sep te Ermelo.

Het wedstrijd terrein was het recreatiegebied Schothorst in Hoogland  (gemeente Amersfoort)  een prachtig (binnen stedelijk) vlak en groot terrein.

De goed georganiseerde wedstrijd  was in handen van de Eemruiters uit Hoogland, direct gelegen aan de grens van het recreatie gebied.

Met organisatie en het terrein zat het dus wel goed ,alleen het weer, normaal is regen  de “boosdoener” maar nu was het de hitte.

Voor de Paarden en Pony’s (ruim 80 deelnemers) was het uiteraard geen pretje maar deze hielden zich wonderwel goed er was voldoende koeling en drinkwater, daarentegen was het voor de vrijwilligers en officials op het warmste deel van de dag afzien, dorstlessende drankjes en ijs brachten enige verlichting.

Aad Borst met z’n snelle Fell Pony Owen had zich alleen voor de Vaardigheid ingeschreven en wist , uit een sterk deelnemersveld, beslag te leggen op de derde plaats  bij de enkelspan pony’s en plaatste zich daarmee voor de Nationale Kampioenschappen op 14 september.

 

Lindsay Landman behaalde  met haar tweespan pony’s Filia en Joppe bij de dressuur een uitstekende 2e plaats  met een prima score van 69 % .

Bij de Vaardigheid leek het na poort 11 fout te gaan, waar is twaalf “daar”, na een onnodige volte, dus veel tijd verlies, in volle spurt verder. Alle ballen bleven liggen en wonderwel nog ruim binnen de maximale tijd, kortom een foutloze rit binnen de tijd en dat lukte slechts 6 van de 80 deelnemers.

In de barrage moest ze het opnemen tegen de snelle pony’s van Brenda Andeweg die ze voor wist  voor te blijven. Lindsay mag dus zowel in de dressuur als vaardigheid starten op het N.K.

Terug naar huis zakte mij temperatuurmeter in de auto al snel  van 32 naar 23 graden en dat was een stuk aangenamer.

Aad en Lindsay van harte gefeliciteerd en succes op de Nationale kampioenschappen op 14 sept in Ermelo.

Ab

 

Reageer op social media