Blesruitermenners hebben leerzame, gezellige en ietwat regenachtige Clinic bij Aart van der Kamp

Afgelopen Zondag togen de blesruiters, Lindsay, Jos, Wendy,  Ger, Leonie, Hans en Ab en niet te vergeten de Grooms Dennis, Iris, Mike en fotograaf Ferdi richting Aart van der Kamp in Putten.

De mencommissie (Leonie) had kunnen regelen dat Aart een clinic wilde geven voor ons op zijn terrein in Putten.

Aart van der kamp heeft vele nationale en internationale successen geboekt met zijn vierspan Shetlanders.

We werden door mevrouw van der Kamp gastvrij ontvangen met koffie of thee met koek.De “Peerden en Pony’s werden opgetuugt”, om maar is met het dialect van Aart te spreken, en konden de eerste twee deelnemers beginnen met de dressuur (ring 40 x 80m).Overigens had Aart gemeld dat het terrein er niet zo best bij lag maar voor onze begrippen was het perfect ,droog (zand ondergrond) en vlak, wij zijn bij ons na de regen wel wat anders gewend.

Na de dressuur waarbij menigen gewezen werd op wat goed was maar ook wat verbetering behoefte was er een uitdagende vaardigheid van 20 poorten, incl. waterbak die, onder begeleiding van Aart, twee maal genomen mocht worden. Tijdens de middag pauze had mevr. van der kamp gezorgd dat de kantine verwarmd was en dat er weer koffie en thee was, perfect dus.

De middag stond in het teken van de marathon hindernissen. Op het terrein stonden 4 vaste hindernissen die gezamenlijk werden verkend onder leiding van Aart.

Per aanspanning werd elke hindernis tweemaal genomen onder het scherpe oog en aanwijzingen van Aart met uiteraard zijn niet te beïnvloeden stopwatch .Maar als het niet helemaal ging zoals het moest was Aart niet te beroerd om te kijken of het bij een derde en soms vierde keer wel beter ging.

Door het “klokken” zweepte Aart  “Pietje tegen Gerretje” tegen elkaar op waardoor er geprobeerd werd steeds sneller te rijden en dan gaat het soms niet helemaal goed, Aart heeft nog wel wat te repareren.

Glashelder werd ook het belang van een goede vaste groom die elkaar “verstaan” bij elke aanwijzing. Maar het hebben van een vaste groom is natuurlijk makkelijker gezegd als gedaan, zeker is dat zo in de door velen van ons bedreven recreatie mensport, zeker in clubverband. Maar gelukkig konden we elkaar allemaal goed helpen en had iedereen een goede groom. 

Tijdens de instructie door Aart konden de anderen vrij de overige hindernissen rijden/verkennen, dus van wachten of verveling was geen sprake. Er werd druk geoefend en overlegd over de beste route. 

Rond 16.00 uur had ieder zijn “portie” gehad en konden de Pony’s “uutgespannen” worden en alles klaargemaakt  voor vertrek. Ondanks  het niet al te beste weer ,hoewel bij thuiskomst bleek dat het in het westen vele malen harder had geregend als in Putten, was het toch een zeer leerzame dag waar allen met een goed gevoel en plezier op terug kijken.

Natuurlijk waren er die na afloop zeiden “ik heb het nu toch wel erg koud” en terecht,  maar de hele dag is daar niet over gezeurd.En wat denk je van Aart de hele dag bezig zijn zonder ook maar één keer negatief maar steeds  positief/kritisch te zijn,  “duim op”. Bedankt Aart voor de leuke en leerzame dag!

Ook de regenachtige maar vlotte terugreis deerde ons niet. Het was daar goed toeven in Putten, de bijgeplaatste foto’s en filmpjes  spreken voor zich.

Ab

 

 

Reageer op social media