28 mei 2017 1e outdoor bij Nico de Haan

Blesruitermenners actief bij Fam. de Haan aan de Stompwijks weg.

Het was dit weekend “korte broeken weer” warm dus, maar door het luchtige windje en de betrekkelijk korte inspanning die de paarden en pony’s moesten leveren was het goed te doen.

De menners van de Blesruiters reden afgelopen zondag hun eerste outdoor vaardigheid.

De outdoor vaardigheid bestaat uit een vaardigheidsparcours (kegeltjes) aangevuld met 3 of meer hindernissen.

Zaterdagmorgen, na eerst een “bakkie” te hebben gedaan, werd het parcours en hindernissen uitgezet en opgebouwd en door de vele man/vrouwkracht was dat zo “gepiept”.

Door John van den Burg was er een nieuwe (prefab) hindernis gemaakt en dat was een aanwinst voor het parcours.

Zondag werd er gestart in groepjes van vier deelnemers die twee keer mochten starten waarvan de snelste tijd met minste strafpunten telde voor de einduitslag.

Door de droogte was het voor veel paarden en pony’s met ijzers die geen stiften in konden doen vanwege de gladheid oppassen geblazen, overigens had Nico voor een perfecte grasmat gezorgd en lag het land er uitstekend bij.

In hindernis 10, met veel korte wendingen, was het voor velen winnen of verliezen mede omdat er ook nog een aantal afrijdbare elementen waren aangebracht en dus het aanrijden van de hindernis direct strafpunten opleverden.

Bij de pony’s enkelspan ging de eer naar Lindsay Landman en Aad Borst met een gelijk aantal strafpunten.Bij de paarden wist Kitty Smits-Roeling haar Dirkje met een snelle tijd en de minste strafpunten door het parcours te loodsen. De meerspanklasse was een overwinning voor Ger Kappetijn met zijn snelle tweespan schimmels.

In deze klasse reed Danny van de Barselaar met zijn shetland pony’s Zaza en Florus voor het eerst tandem en dat is toch een “graadje” moeilijker als tweespan, maar hij deed het prima.

Ondanks dat het aantal deelnemers op het eerste gezicht wat tegen viel was de mencommissie erg tevreden.

Een aantal leden hebben nieuwe en vaak nog jonge paarden/pony’s, maar die komen er zeker aan.

Het mooie weer, het mooie parcours en uiteraard de te verkrijgen “versnapering” maakte er een gezellige en sportieve mendag van.

Voor de volledige uitslag klik hier

Ab

no images were found

%d bloggers liken dit: