Springlessen van Tessa Blom

Extra springlessen Blesruiters mei 2017 – ORUN allround Instructeur Tessa Blom

Beste allemaal,

In mei begint Tessa met een nieuwe sessie springlessen. De lessen van Tessa zijn laagdrempelig en van beginnende ruiter tot de ervaren wedstrijdruiter. Zij heeft veel ervaring met de basis als met de wedstrijdsport. Ben je bang, geen probleem, ook daar weet Tessa een oplossing voor. Altijd kan je aangeven of je een hindernis te hoog of te breed vindt.

Om één en ander goed te laten verlopen willen we jullie graag op het volgende wijze:

Betalingen:

Wij verzoeken iedere les het bedrag contant aan Tessa te betalen. De kosten bedragen € 30,- per uur gedeeld door het aantal hoofden. Dit komt meestal neer op € 10,- per keer. Niet leden betalen € 2,50 extra voor de accommodatie en gebruik van het hindernismateriaal. Dit wordt aan de Blesruiters afgedragen.

Veiligheid:

Een ieder is verplicht te rijden met een cap en een bodyprotector. Ook verwachten wij dat de tuigage van uw paard/ pony in orde is. Het rijden met een springzadel of veelzijdigheidzadel ambiëren wij, maar is geen must. Denkt u ook aan correcte beenbescherming voor uw paard of pony?

Tessa is in bezit van een EHBO diploma en AED certificaat. Bovendien werkt zij als paramedicus in het ziekenhuis waarin zij al veel voorbij heeft zien komen. Je kunt EHBO met een gerust hart aan haar overlaten, maar laten we hopen dat dit niet nodig is.

Opbouwen, hoe doen we dat?

De eerste groep zorgt dat er opgebouwd wordt. Tessa zal hiervoor soms een parcourstekening geven. Is deze er niet zorg dan voor 3 steilsprongen en 2 oxers. Dit betreft 14 staanders en minimaal 17 balken. Het is de bedoeling dat een ieder uit de andere groepen één keer helpt met opbouwen. Kijk goed naar de tijden!

Wij gaan geen opbouwschema maken, maar verwachten dat jullie zelf een keer aanwezig zijn. Je mag ook een ander sturen om in jouw naam te helpen met opbouwen.

Opruimen, hoe doen we dat?

De laatste lesgroep van de week zorgt dat alle hindernissen opgeruimd worden. Ook hier geldt dat het de bedoeling is dat een ieder uit de andere groepen één keer helpt met opruimen. Let hier zelf op dat je dit één keer doet. De andere avonden zorgt de laatste groep er voor dat de balken van de grond af zijn.

Afmelden:

Graag telefonisch, per sms of per app bij Tessa op 06 – 40 40 10 98. Er vindt geen restitutie van je lesgeld plaats. Wel is het mogelijk te ruilen met iemand of een vervanger te regelen. Dit graag ten alle tijden overleggen met Tessa.

Springlessen mei t/m september 2017

Mei: 24 – 31

Juni: 2 – 7 – 14 – 16 ? – 21 – 23 – 30

Juli: 5 – 12 – 16 – 28

Augustus: 4 – 11 – 16 – 23

September: 1 – 8 – 15

Op woensdag zijn de lessen vanaf 17.00 uur tot 21.00 u

Op vrijdag beginnen de lessen van 18.30 tot 20.30 u (evt. 18.00 tot 21.00 u)

De onderlinge wedstrijden zijn op 7 / 9 juli en 25/27 augustus. De woensdag ervoor kan een ieder springen.

Graag aangeven vanaf hoe laat je aanwezig kunt zijn. Dan maak ik de groepsindeling.

Het streven is om 3 ruiters per uur te plaatsen.

Zouden jullie in ieder geval t/m juli willen inschrijven?

Bij voorkeur maak ik de groepsindeling in 1x klaar.

Met vriendelijke groet,

Tessa Blom

ORUN allround instructeur